Sundsvalls Expressbyrå AB

Kvalitétslogga för företag hos Listan.se
Få Offert Direkt
Skapa din kostnadsfria offertförfrågan nu!

Välkommen till Sundsvalls Express

Sundsvalls Expressbyrå AB - image
Sundsvalls Expressbyrå 100 år 1910 - 2010, etablerades 24 augusti 1910

Sundsvalls Expressbyrå AB, är ett företag som tillhandahållit logistik och transporttjänster till näringsliv och privata under mycket lång tid, etablerades redan 1910, och har under alla dessa år haft som målsättning att erbjuda kostnadseffektiva tjänster.

Företaget har idag vuxit till att omfatta drygt 160 anställda och vi har ett hundratal transport- och lastbilar, vår affärsidé innebär att vi arbetar med egen anställd arbetskraft och egna fordon.
Eftersom vi anser att det ger Er som kund bättre kvalitet, och oss möjlighet att ha en bättre kontroll på verksamheten.

Omdömen Läs omdömen »

Varför?

Tjänster

Kontorsflytt

Har man ett större kontor med relativt mycket prylar och möbler kan det vara skönt att ta hjälp vid en flytt för att få det överstökat så fort som möjligt. Du kan istället fokusera på att komma tillbaka in i arbetsvanorna direkt, fast i en ny lokal. Vissa erbjuder även nedpackning, uppackning och möbelmontering så att du verkligen bara kan luta dig tillbaka. När man anlitar en flyttfirma för en kontorsflytt brukar de ha speciella emballage för ömtåliga elektroniksaker som till exempel datorer vilket är otroligt bra, för visst vore det tråkigt om ditt främsta arbetsverktyg skulle gå sönder i flytten?

Bohagsflytt

När det är dags för att flytta, byta hem, är det otroligt många saker man ska tänka på. Just därför är det många som uppskattar flytthjälp så att man har en mindre sak att tänka på. Personalen som hjälper dig med flytten ser till att sköta det efter dina anvisningar så att du är säker på att du får med dig allt du behöver och att du sedan vid den nya bostaden får allting ställt där det ska stå redan från början. De flesta har även fler tjänster att erbjuda för att förenkla flytten, så som ned- och uppackning och möbelmontering.

Pianoflytt

Ett piano är ett vackert och roligt instrument som många uppskattar, även om det idag är vanligare med e-pianon – det modernare alternativet. Pianon är dock otroligt tunga och därmed ganska komplicerade att flytta. Om man inte har rätt styrka eller teknik kan en pianoflytt skada ryggen permanent, därför är det viktigt att ta hjälp med detta ifall man känner att man inte klarar av det själv. När man anlitar ett företag för pianoflytt har de rätt styrka för att klara av att bära det, dessutom har de mer erfarenhet vilket betyder att de vet hur pianot ska hanteras för att det inte ska skadas.

Transport

Ibland kan det uppstå problem med att flytta saker om man inte har tillgång till en stor bil eller släpkärra, då kan man anlita en flyttfirma! Många erbjuder just transport för att underlätta frakt av till exempel nyinköpta möbler, ömtåliga tavlor eller det vanligaste – ett helt flyttlass. Du får då din flytt, din möbel, eller vad det nu är du valt att transportera, till det stället du angett till firman så att det enda du behöver göra är att ta hand om det innan och efter. Du får det alltså gjort betydligt smidigare och snabbare och du slipper krångla med att hyra släpvagn!

Lastning, lossning och transport

Många flyttfirmor erbjuder denna typ av tre-i-en-tjänst så att du som kund ska få en så komplett och smidig lösning som möjligt. Det går alltså ut på att företaget lastar på allt som ska flyttas (oftast handlar det om flyttkartonger, möbler och andra prylar), transporterar det till önskad plats och hjälper sedan till med att lossa, alltså lasta av, allt! Du får i princip alltså hjälp med hela flytten, det enda du behöver ta hand om uppackning och nedpackning av själva kartongerna. Det brukar dock gå att köpa till detta ifall du vill kunna koppla av helt.

Stadsbud

Om du vill transportera lättare gods en kortare bit finns det en tjänst som kallas för stadsbud. Det är perfekt för dig som skickar mycket paket eller om du har företag som behöver frakta saker regelbundet. Du slipper ta dig ut och köra iväg själv, vilket gör att du sparar tid som kan läggas på annat, till exempel jobb eller mer tid med familjen. Dessutom kan det vara svårt att hitta om man inte har så bra lokalkännedom. Det finns några flyttfirmor som erbjuder denna tjänst, villkoren kan vara olika beroende på både stad och företag så kolla upp det innan!

Magasinering

Har du fyllt upp förrådet där hemma, eller ska du ut och resa under en längre period? Då finns det flera flyttfirmor som erbjuder tjänsten magasinering. Det innebär att du får hyra en viss yta förråd där du till exempel kan förvara saker du inte får plats med hemma.

Hjälp med packning

Att flytta är otroligt tidskrävande, men alla har tyvärr inte den tiden som behövs. Därför finns det många flyttfirmor som erbjuder hjälp med packning både för bohagsflyttar och kontorsflyttar. Oftast tar man det i kombination med lastning, transport och lossning, ibland även uppackning, så att man får hjälp med hela flytten. Eftersom flyttfirmor har lång erfarenhet av olika typer av flyttar har de bra koll på vilka saker som behöver skyddas extra, även hur man ska skydda dem. Du får alltså mer tid över samtidigt som allt packas ned på ett säkert sätt.

Flyttstädning

I flyttstädningar ingår en komplett städning av bostaden så att allt blir skinande rent. Alla öppna ytor ska rengöras noggrant genom att de både dammas och våttorkas. Likaså eluttag, hyllor, lådor, synliga rör, lister, dörrar och andra utrymmen. Fönster putsas och rengörs, även ventiler vilket ibland kan vara lite komplicerat att göra själv. Städning av mer svåråtkomliga utrymmen som bakom spis, kyl och frys samt element ingår självklart också. Tack vare RUT-avdraget kan du som privatperson få skattereduktion på kostnaden av en flyttstädning. Det kan du få på upp till 50 000 kronor om den totala summan är minst 1000 kronor på ett år.

Hjälp med uppackning

Visst är det tråkigt att komma i ordning i nya bostäder? Det krävs både tid och energi för att packa upp alla kartonger med prylar man samlat på sig genom åren. Vissa flyttfirmor erbjuder att hjälpa till med uppackningen, oftast i kombination med andra flyttjänster men ibland även som en enskild tjänst. De hjälper då till med att ställa in matporslin i hyllorna, vika in kläder i garderoben, och så vidare. De packar helt enkelt upp det du ber dem packa upp och placerar det efter dina önskemål så att du enkelt kommer åt allt du behöver.

Säljer flyttkartonger

De flesta flyttfirmor säljer egna flyttkartonger som man kan få köpa för att underlätta en flytt. Ibland kan flyttkartonger ingå i olika flyttjänster, men det är olika beroende på företaget. Som nog alla vet är det självklart lättare att flytta med flyttkartonger istället för att plocka ned alla småsaker i kassar och väskor, det skulle ta alldeles för lång tid och mycket skulle nog gå sönder. Det är riktigt bra att ha köpt kartongerna så att de är ens egna. På det sättet behöver man inte bry sig ifall någon går sönder och det blir dessutom lättare att förvara saker i till exempel förråd eller på vindsvåningar.

Hyr ut flyttkartonger

Att hyra flyttkartonger är ett billigt och smidigt alternativ vid flytt. Om man ändå inte har så mycket som ska ställas upp på vinden eller ned i förrådet finns det inte direkt några argument för att inte hyra istället för att köpa. Vissa flyttfirmor erbjuder detta för att kunna ge sina kunder ett billigare alternativ. Ibland ingår detta i andra flyttjänster så som packning, transport eller lastning, men det är helt upp till företaget. Vissa hyr till och med ut gratis. Man brukar då få lägga några kronor som pant, som man sedan får tillbaka när man lämnar tillbaka kartongerna.

Hjälp med packning (Arkiv)

Om du ska byta kontorslokal eller kanske till och med sluta på ett jobb kan det ibland vara otroligt viktigt att få med sig alla gamla dokument ifall det någon gång skulle behövas i redovisningar eller liknande. Eftersom det är ett pilligt arbete som kräver att man inte blandar ihop allt kan det vara skönt att ta hjälp med detta så att man slipper oroa sig för att man ska missa eller tappa bort något i nedpackningen. Anlitar du en flyttfirma för detta har de betydligt större erfarenhet och tar dessutom ansvar ifall något går fel.

Hjälp med packning (Glas/Porslin)

Glas och porslin är otroligt ömtåligt och i flyttar krävs det att man packar ned med omsorg och noggrannhet. Har man varken tid eller ork för detta kan det ibland bli krångligt och svårt vilket kan resultera i att flera saker går sönder, om man har otur. En flyttfirma har koll på hur man ska packa ned ömtåliga saker tack vare mycket erfarenhet och många brukar erbjuda hjälp med detta. De packar då ned allt du ber dem att ta ned och virar in i bland annat bubbelplast och tidningspapper så att det håller sig säkert i flytten.

Hjälp med montering av möbler

Tycker man att det är krångligt och tidskrävande att montera möbler? Ibland känns det som att det är miljoner olika små verktyg och skruvar som följer med och man har ingen aning om hur man ska göra, trots halvtydliga beskrivningar och guider som också följde med paketet. Det finns det flera flyttfirmor som snabbt kan hjälpa till med det. Många passar på att ta det i samband med transport eller lossning av flyttlass eftersom de då redan är vid din bostad, men självklart finns det de som erbjuder det som en separat tjänst också.

Hjälp med packning (Arkiv)

Det finns några flyttfirmor som erbjuder hjälp med uppackning av arkiv, ett bra alternativ för den som är lite fumlig eller kanske har för mycket att göra. De flesta som erbjuder uppackning brukar även kunna hjälpa till med packning och transport så att du som kund får en komplett lösning när du behöver frakta ett arkiv, kanske när du byter kontor eller liknande och behöver få med dig alla gamla dokument. När du får hjälp med uppackningen kan du istället fokusera på viktigare eller roligare saker som kan komma upp vid till exempel kontorsflyttar.

Hjälp med uppackning (Glas/Porslin)

När man flyttar kan det vara skönt att ta hjälp med uppackning av glas och porslin eftersom det är så pass ömtåligt. För visst vore det tråkigt om en kartong med glas skulle gå sönder? Man har oftast bättre saker för sig än att sopa undan glas när man precis har flyttat. Anlitar man en flyttfirma vet de precis hur de ska hantera prylarna tack vare mycket erfarenhet. Vill du vara helt säker på att det går rätt till kan man även anlita för nedpackning så att de har full koll på vad som är vad och hur det är nedpackat.

Hjälp med nedmontering av möbler

När det är dags för att flytta krävs det ibland att man måste montera isär möbler. Ibland för att de ska bli smidigare i flyttbilen eller släpkärran, så att man får plats med mer, ibland för att kunna få ut dem genom dörren eller ned för en trappa. Dubbelsängar med ben brukar till exempel vara komplicerat att få ut från lägenheter. Tycker man att det är för svårt att montera isär och inte vill riskera att ta sönder något kan man ta hjälp av en flyttfirma, antingen i samband med andra tjänster eller enskilt.

Vaktmästare

Vaktmästare

Kvalitet

Miljöpolicy

Miljöpolicy

En Miljöpolicy är ett centralt dokument som visat var ett företag står någonstans i miljöfrågor. Den ska täcka hela företagets verksamhet och inriktning. Miljöpolicyn ska vara känd för alla anställa och allmänheten och bör ha fokus på faktiska miljöpåverkan, företaget ska arbeta i förebyggande syfte och ha ett åtagande om ständig förbättring.
Ansvarsförsäkring

Ansvarsförsäkring

En ansvarsförsäkring är till för att täcka skadestånds-, utrednings-, förhandlings- och rättegångskostnader i fall någon skulle kräva företaget på en skada de orsakat och den står för. Ansvarsförsäkring brukar ingå i företagsförsäkringens grundskydd och gäller inom norden om inget annat avtalats. Det är viktigt att kolla så att företaget man anlitar har en ansvarsförsäkring och upp till vilket belopp.
Kvalitetspolicy

Kvalitetspolicy

En kvalitetspolicy är ett dokument som skall spegla företagets syn på kvalitet samt vad de har för principer och rutiner i kvalitetsarbetet, en kvalitetspolicy kan användas separat eller ingå som del i ett kvalitetsledningssystem. Kvalitetspolicyn bör vara lättförstådd och ska tydligt visa vad företaget vill uppnå med sitt kvalitetsarbete. ISO 9001 är ett internationellt etablerat standard för hur ett kvalitetsarbete skall organiseras på ett systematiskt och effektivt sätt.
Kollektivavtal

Kollektivavtal

För fackföreningar är det vanligen ett centralt mål att få så många arbetsgivare som möjligt att ingå kollektivavtal. På så sätt anger man en lägstanivå för de anställdas löner, förmåner, anställningsvillkor, etc. När många arbetsplatser omfattas av kollektivavtal anses det förhindra lönedumpning, det vill säga att löntagarna tvingas konkurrera med varandra om jobben genom att godta lägre och lägre löner eller sämre och sämre arbetsvillkor.
F-skatt

F-skatt

F-skatt står för Företagsskatt och är en skatteform för Svensk preliminär skatt som betalas av den som bedriver näringsverksamhet. Den som har F-skatt har fått rätt att själv betala in preliminärskatt vilket består av följande: Kommunalskatt, statlig inkomstskatt och sociala avgifter, ibland ingår även moms.
Momsregistrering

Momsregistrering

Om du bedriver en verksamhet som ger dig skyldighet att betala eller rätt att få tillbaka moms, måste du alltid anmäla dig för att bli momsregistrerad. Alla Listan ABs kunder är momsregistrerade.

Ekonomi

Resultaträkning (TKR) 2013-04 2012-04 2011-04
Nettoomsättning 134,468 119,769 107,543
Rörelseresultat 8,168 3,024 -1,101
Resultat efter finansnetto 7,417 2,292 -1,815
Resultat före skatt 6,136 72 -465
Årets resultat 4,295 10 12
Balansräkning 2013-04 2012-04 2011-04
Tillgångar
Varulager m.m. 123 254 254
Anläggningstillgångar 36,869 43,044 43,682
Kortfristiga fordringar 0 0 0
Omsättningstillgångar 31,332 31,713 24,138
Summa 68,201 74,757 67,820
Skulder, eget kapital & avsättningar
Aktiekapital 500 500 500
Bundet eget kapital 500 500 500
Eget kapital 12,395 8,100 8,089
Obeskattade reserver 18,071 16,790 14,570
Avsättningar 0 0 0
Långfristiga skulder 9,477 20,392 17,679
Kortfristiga skulder 28,258 29,475 27,482
Eget kapital och skulder 68,201 74,757 67,820
NYCKELTAL 2013-04 2012-04 2011-04
Kassalikviditet 110.90% 107.60% 87.80%
Vinstmarginal 6.00% 2.50% -1.00%
Soliditet 38.80% 27.00% 27.40%
ÖVRIGA NOTERINGAR 2013-04 2012-04 2011-04
Antal anställda 135 113 110
Löner Styrelse/VD 0 0 0
Varav Bonus/tantiem 0 0 249
Personalkostnader 56,220 55,357 53,413
Sociala kostnader 13,705 14,016 13,326
Aktieutdelning 4,000 0 0
Beviljad Checkkredit 2,500 2,500 2,500
Varav utnyttjad 0 0 400

Styrelse

Nuvarande Styrelsemedlemmar
Namn Position Tidsperiod
420210-XXXX Johansson, Anders Lennart Ledamot sedan 1991-12-09
480922-XXXX Johansson, Christin Iris Signhild Suppleant sedan 1991-12-09
800723-XXXX Benson, Emma Christin Suppleant sedan 2004-08-19
Nuvarande Tillsynsbefattningar
630722-XXXX Skoglund, Lars Gösta Revisor sedan 2004-08-12
FÖRETAGSINFORMATION Gå med
Organisationnummer 556236-8729
Registrerat 1983-12-07
Status Aktivt
Anställda 135
Typ av firma Privat aktiebolag
Registrerat för moms Ja
F-Skatt Ja, sedan 1984-01-01
Arbetsgivaravgift Ja
POSTADDRESS
Gata/Box Förmansvägen 9
Postnummer 85753
Postort SUNDSVALL
KARTA
Karta till Sundsvalls Expressbyrå AB
SNI, HUVUD OCH BINÄRING
49410 Åkerier
VERKSAMHETSBESKRIVNING
Bolaget skall bedriva transportverksamhet, handel med värdepapper äga och förvalta fastigheter ävensom idka därmed förenlig verksamhet.
FIRMATECKNARE
Firman tecknas var för sig av >ledamoten >suppleanterna